A4S

进入圣域

關於,香港播放《聖鬥士星矢黃金魂 》TVB(J2臺)詳細播放日程

各位:
   根據香港TVB無線電視翡翠臺(J2臺)或者緊貼日本及現在同時在全球熱播的動畫《聖鬥士星矢Soul of Gold黃金魂》粵語版。有可能,作為今年(TVB Amazing Summer)夏日動漫熱(暑假假期)播放。另外一方面,就連維基百科節目資訊都有透露過這一部動畫。但是,具體播放日程暫時沒有進一步消息確認!!!在此,先把相關資料介紹圖片分享給大家知道!!!
  還有,在2015年6月28日的下午繼續還有進一步消息被全面確認。在此,把所有播放關於《聖鬥士星矢Soul of Gold黃金魂》的實際播放日期和時間一一公佈出來!!!

https://zh.wikipedia.org/wiki/J2%E5%8B%95%E6%BC%AB%E7%86%B1

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有账号?进入圣域

x

hkivan 发表于 2015-6-30 19:40
香港人都不一定經常看電視,到電臺www也一樣,基本上有不少電視節目不對囗味!

甘样,有系既。据闻,你地香港果边对于TVB既剧集已经系大不如前啦!反而,睇港视(王维基)可能 剧种比较吸引多D较为!甘有系,难怪唔多清楚宜家所公布既《黄金魂》粤语版既播放消息啦!
回复 支持 1 反对 0

good news!!

首映和重播时间都特别深夜档。。不过网络直播也是深夜

系唔系,非常詳細呢!?

堇天 发表于 2015-6-29 12:46
首映和重播时间都特别深夜档。。不过网络直播也是深夜

國語:沒有辦法啊!因為,凡是涉及到打鬥場面過多或者題材敏感類別。所以,就要歸納於夜晚或深夜檔播出。
粵語:冇辦法啦!鬼叫一D涉及到打鬥場面或者題材敏感類別。都系要,打入去夜晚刻或深夜時段先可以出得到街。

J2台會播黃金魂粵語版! 這個是好消息,有沒有相關連結呢?

hkivan 发表于 2015-6-30 03:52
J2台會播黃金魂粵語版! 這個是好消息,有沒有相關連結呢?

相關連結?乜嘢意思呢!唔多明白你所指乜嘢!請你,詳細講下!

dengyumeng 发表于 2015-6-30 03:31
系唔系,非常詳細呢!?

直頭正到飛起!!

是hyperlink, 我想知道消息來源

其实,据我所知。唔单指有《黄金魂》既播放,仲有《圣域传说》粤语配音添。但系,暂时冇消息指出系唔系(TVB)电视台配音。定系,外判配音(即系:揾外面既人非电视台配音人员)既关系。所以,都系唔披露呢一个消息住。

hkivan 发表于 2015-6-30 10:03
是hyperlink, 我想知道消息來源

吓!消息既来源!?唔系啩,你身为香港人。应该,都系第一时间就会知道消息来源既问题架啦!尤其系,TVB官网消息透露既方面。同埋,睇J2台公布既消息。我都系要,通过翻墙或者上一D属于香港论坛。以及,香港既朋友发消息俾我先会知道既。另外,我都会上网揾相关既资料一一证实消息既真伪问题。至于,J2台暑假期间所播放安排既动画宣传影片。应该,要系7月份先会有更进一步既宣传动画去介绍各部动画安排情况预告片。一般来讲,维基百科资料既真确性比起百度百科既消息来得既准确度非常较为有保证既。我今次既资料。都有将有关,《黄金魂》既播放实际安排既维基百科连接地址都有公布出来。你可以,通过系香港既直线上网直接点击就会查得到相关消息架啦!至于,图片中印有J2台徽既节目信息系来自于一个香港论坛既资讯消息。但系,碍于该论坛既版规下。我吾可以,提供相关连接。因为,该论坛有规定一定要将全部信息来源要一一全公开。并且,要为该论坛作宣传。所以,我冇必要去甘样做。因为,我系本热血圣斗士(ALL4S)论坛版主之一。所以,不应该为其他论坛带来似推销手法卖广告甘样宣传。希望,你要明白!

香港人都不一定經常看電視,到電臺www也一樣,基本上有不少電視節目不對囗味!

shir-yu 发表于 2015-6-30 22:45
觉得之前冥王十二宫的粤配几吾错

系啊!我都觉得系啊,因为第一、二期配音演员所配音既质量有保证。希望,来紧既暑假播放《黄金魂》继续揾番距地来配音啦!

我都有聽聞會播黃金魂,不過又係深夜播,可能睇不到吧...
而其實,幪面超人片集都有打鬥場面,為何它就可以早上播,而黃金魂就要夜晚播呢,真是不明白...

seiya1985 发表于 2015-7-1 05:38
我睇新闻讲,王维基嘅电视台吾系话因为香港电视牌嘅问题开吾成嘅咩?

呢个世界,系有网络电视牌照架嘛!而且,仲系一早就攞左架啦距地(王维基)。要翻墙,或者系香港、台湾外国先可以睇得到!

Lau 发表于 2015-7-1 05:47
我都有聽聞會播黃金魂,不過又係深夜播,可能睇不到吧...
而其實,幪面超人片集都有打鬥場面,為何它就可 ...

或者甘样讲啦!《蒙面超人》或者《超人》等系列既作品系专门俾小朋友睇既。就似大陆既,铠甲勇士果D相近既戏剧啦!不过,《龙珠》同《圣斗士》里面几乎集集都系非常暴力。所以,根据香港播放条款同埋要分级制度之下要安排深夜档播放!所以,好多时候《圣斗士》距地系要打落去深夜 先可以出得到街!

dengyumeng 发表于 2015-7-1 10:34
或者甘样讲啦!《蒙面超人》或者《超人》等系列既作品系专门俾小朋友睇既。就似大陆既,铠甲勇士果D相近 ...

其實黃金魂到目前為止,打鬥都不算很暴力喎,又唔係動畫的初期等這麼暴力!!